Troubleshooting FAQ/hu

From Worms Knowledge Base

Jump to: navigation, search
In other languages: English (en) • español (es) • français (fr) • magyar (hu) • polski (pl) • русский (ru) • +/-

Ez a GYIK a technikai problémák megoldását mutatja be és csak a legutóbbi Béta frissítéssel telepített Worms Armageddon (v3.7.2) használóira vonatkozik, vagy azokra akik erre a verzióra próbálnak frissíteni, vagy telepíteni próbálják a WA-t, vagy használni próbálják a WormNET-et.

A Trygames / Trymedia verziók nem támogatottak. Ha ilyennel rendelkezel, próbálj pénz visszatérítést kérni, és vásárold meg a CD-s verziót.

Ha bármilyen hozzászólásod van ehhez a GYIK-hez kapcsolódóan, szólj hozzá a vita oldalon.

Contents

A WA telepítése

Nem tudom telepíteni a Worms Armageddont. Az autorun telepítő ablak eltűnik, és semmi más nem működik.

A DMA (Direct Memory Access) letiltása megoldást szokott jelenteni erre a problémára.

A DMA letiltásának lépései:

 1. Start Menü → Vezérlőpult → Rendszer
 2. Kattints a Hardver fülre, majd az Eszközkezelőre
 3. Nyisd le a Rendszereszközök listát
 4. Kattints duplán a "DMA-vezérlő" elemen.
 5. Kattints az Illesztőprogram fülre, és kattints a "Tiltás" gombra.

A telepítő megáll 100%-nál, és a játék telepítése sikertelen, amikor kilépek belőle.

Próbálj várakozni, a telepítés valószínűleg befejeződik pár percen belül. A probléma oka egyenlőre ismeretlen.

Egyéb hibát tapasztalok a játék telepítése során

madewokherd készített egy alternatív telepítőt a W:A-hoz. Ez lehetőséget ad, hogy feltelepítsd a W:A-t egy 64-bites Windowsra többek között.

A WA frissítése

A 3.0-ás frissítés telepítésekor "Failed to find installation path" hibaüzenetet kapok.

Ezt a hiányzó vagy hibás Registry bejegyzés okozza, amit a WA telepítője hozott létre. A probléma megoldható újratelepítéssel, vagy a registry szerkesztésével:

 1. Start menü → Futtatás → regedit
 2. Navigálj a "HKEY_CURRENT_USER\Software\Team17SoftwareLTD\WormsArmageddon\" kulcshoz
 3. Kattints duplán a PATH karakterláncra, és ellenőrizd, hogy a helyes elérési út található-e ott.

"Bad Integrity" hibaüzenetet kapok, amikor elindítom a javító/frissítő fájlt.

A fájl megsérült. Próbáld meg törölni, és újra letölteni.

A WA indítása

"C:\Windows\System32\Autoexec.nt A rendszerfájl nem megfelelő a futó MS-DOS és Microsoft Windows alkalmazásokhoz..."

Ennek a fájlnak egy rossz tulajdonsága, hogy tönkreteszi magát, így a Microsoft biztosít egy tartalék mentést az ilyen esetekre. Egyszerűen másold át az "Autoexec.nt" fájlt a "C:\Windows\Repair" mappából a "C:\Windows\System32" mappába. Ha a Windowsod egy másik helyre lett telepítve, akkor cseréld ki a C:\Windows mappát a megfelelőre.

Ha ez nem segít, olvasd el a Q324767 cikket a Microsoft támogatási oldalán.

"No CD" hibaüzenetet kapok

Valószínűleg frissíteni próbáltad a WA-t, miután az már korábban frissítve lett. Távolítsd el a játékot, és próbáld telepíteni csak a béta frissítést.

"ltkrn10n.dll was not found" hibaüzenet

Megpróbáltál telepíteni egy elavult Béta frissítést a javítócsomag nélküli játék verzióra. Töltsd le és telepítsd a legutóbbi Béta javítást.

Amikor indítani próbálom a játékot, a Sold Out telepítő frissítést próbál telepíteni, akkor is, ha ez már korábban megtörtént

Hagyd figyelmen kívül az üzenetet.

"Graphics subsystem error - Unable to set desired video mode" hibaüzenet

A videokártyád vagy a video driver nem támogatja a W:A által igényelt üzemmódot. Ha Windows Vistát használsz egy laptopon, amiben Intel videokártya van akkor ez egy ismert probléma - Az Intel úgy döntött, hogy nem támogatja a régebbi játékokat, mint például a Worms Armageddont a Vistára készült driverekkel. Fontos, hogy a GMA-500 (Poulsbo) drivere ugyan ezzel a problémával küzd Windows XP alatt. Az egyetlen megoldás a W:A emulálása. Egyébként próbálkozz meg driver frissítéssel.

Fekete képernyőt látok amikor megpróbálom elindítani a WA-t, ezután összeomlik a program vagy újra kell indítanom a számítógépet

Az intro letiltásával ez a probléma orvosolható. Ehhez kattints jobbklikkel a WA parancsikonján, válaszd a Tulajdonságok fület, és a "Cél" mezőbe írd a "/nointro" paramétert az elérési út végére.

Az idézőjeleken kívülre kell írnod, hogy működjön.

Például:

"C:\Worms Armageddon\wa.exe" /nointro

Főmenü problémák

I can't see the bottom or right side of the screen in the front end

Your font sizes are set to a large value. W:A does not support non-standard font sizes. Open the Display Properties Control Panel applet, click Advanced... on the Settings tab and set font sizes to Normal size (96 DPI).

The frontend and menu system suffers flickiness, lacks background sound, messed up animations, or unusually slow/fast animations

Try adjusting the value of the Slow frontend workaround setting on the Advanced Options dialog. If none of the settings have a desirable effect, your video card is too modern. These problems will be fixed in a future update. See this thread for more details.

The game uses all CPU in the front-end (menus)

See the solution in the previous question. Note that it might not be possible to achieve good visuals and low CPU usage at the same time.

When returning from a game, I get a black screen with some white areas

This is a problem with DirectX for which a workaround has not yet been found. For some reason, the colour palette is set to two colours (black and white). To restore the colour palette, minimize by clicking at the bottom of the screen or pressing Shift+Escape, then restore the game.

WA crashes when I try to edit or create a team on Windows Vista

If you enabled any compatibility options for W:A, disable them. The crash is caused by a problem in Windows Vista's compatibility layer.

I can't select a high resolution

If you enabled any compatibility options for W:A, disable them. Windows will restrict the list of resolutions reported to W:A as being available if you enable certain compatibility options.

Játék közbeni problémák

W:A crashes when I try to start a match

This problem appears when W:A fails to read a file from the CD. Check the condition of your W:A CD. Creating a CD image may help.

Right-clicking in-game fails to open the weapons menu

The program StrokeIt can be responsible for this. Either disable the program when playing, or find the program option that allows you to prevent it from interfering when WA is running.

In-game plays extremely slow on Windows Vista

If you're using an nVidia graphics card, updating your drivers has been known to fix this issue.

In-game plays extremely slow on higher detail levels

On some systems, the game runs very slow when the smooth background gradient is enabled (you can cycle background detail levels by pressing Insert). This is caused by incompatibility with modern video cards. Updating your drivers may fix it.

The water and sky are black

Like with the above problem - if you're using an nVidia graphics card on Windows Vista, updating to the latest driver version has been known to fix this issue.

Players quit with a "desynchronization error"

Desynchronization errors are usually caused by a bug in the game. Search the Team17 forums if the problem is known. If it isn't, please post the replays of that game from all players (or at least the host's and the player that desynchronized).

Desynchronization errors may also be caused by 3rd-party game add-ons which change game behaviour.

A játékban hibásak a színek

A kép így nézhet ki.

Ez történik akkor, ha egy másik program elveszi a W:A színpalettáját.

A legáltalánosabb oka ennek a problémának az inkompatibilitás a modern operációs rendszerekkel (Windows Vista és újabb). Erre több ismert megoldás is van, a legegyszerűbbtől a leghatásosabbig.

 1. Ha ilyen problémát tapasztalsz játékközben, a Shift+Pause lenyomáskor vissza kell állnia a színpalettának.
 2. Ha ilyen problémát tapasztalsz a főmenüben, próbáld meg engedélyezni a Palettan helyreállítást (Palette fix) beállítást a Haladó beállítások (Advanced Options) menüben.
 3. Windows Vistában bármilyen Windows Intéző mappa nyitva tartása a játék alatt megoldhatja a problémát.
 4. A wkColorFix egy WormKit modul, amely felfüggeszti a Windows Intézőt (a leggyakoribb okozóját a szín hibának) mialatt a játék fut (és nincs kis méretben).
 5. A Windows Intéző (explorer.exe) folyamat bezárása szinte mindig megoldja a problémát, habár a tálca és az asztal ikonjai elérhetetlenek lesznek amíg nem lesz újraindítva a Windows Intéző. Több mód is van erre:
  • Feladatkezelő használatával (amit a Ctrl+Alt+Delete lenyomásával nyithatsz meg), feladat befejezése, majd ezután az újraindításhoz start a FájlFuttatás... részhez kell beírni.
  • Kötegfájl használata:
  • Harmadik féltől származó eszközök elérhetőek, amik megteszik ezt neked, pl.: Worms Launcher.
 6. Pár ember szerint az Indexelő szolgáltatás letiltása jelenti a probléma megoldását (ha a cidaemon.exe megjelenik a listán) vagy az Automatikus frissítések szolgáltatásé melyek megtalálhatóak a Vezérlőpult → Felügyeleti eszközök → Szolgáltatások helyen.

Más programok is okozhatják a színpaletta problémákat. A W:A naplózza ezen színhibák előfordulását a palette.log fájlba, a W:A mappájában. Fontos, hogy a csrss.exe egy rendszer folyamat, így ha az megjelenik a palette.log fájlban, az azt jelenti hogy a fentebb írt operációs rendszer inkompatibilitások okozzák a problémát.

The sound stutters (or plays unsmoothly) in-game

This has been known to happen with a slow/defective CD drive or a damaged CD. Try creating a CD image of your W:A CD.

The game doesn't react to some of the keys I press

Some keyboard have limits on how many and which buttons may be pressed simultaneously. If you find that the game does not recognize some key presses when you hold down some buttons (such as several arrow keys and the space bar), you may need to change your keyboard or use a key remapper. See this thread on the Team17 forums for details.

When I minimize the game, I can't restore it

If you are using Windows Vista/7 and running W:A "As Administrator" - don't. User Interface Privilege Isolation causes W:A to not receive certain messages. You can temporarily work around this and restore the game by using the "Bring to front" option in Task Manager, however the long-term solution is to set up the game in such a way that it does not need to run with elevated privileges.

Attempting to minimize the game seems to freeze the game

You probably enabled the Use desktop window compatibility option. There is no reason to enable it on Windows. Disable it from the Advanced Options dialog, and don't enable compatibility options you don't need in the future.

WormNET

I have been banned for no reason!

If you get a message that you're banned when connecting, check the green text in the message log at the bottom. This usually happens when you, someone on your network or someone who had your IP address previously had a virus or open proxy on their computer. For that reason, your IP was added to a blacklist. This is done to prevent flooders, spammers and griefers from connecting to WormNET using public proxies and vulnerable/infected computers and causing trouble.

To remove your IP from the blacklists, visit DroneBL and EFnet RBL, submit your IP address (it should be filled in automatically) and, if you're listed, send a removal request. You should also scan your computer for viruses and malware, otherwise you'll be blacklisted and banned again. Once you removed yourself, just wait for your WormNET ban to expire (this currently takes 12 hours), and you should be able to connect again.

Nem lehet felismerni az IPX protokollt ("Unable to detect IPX protocol") hibaüzenetet kapok amikor a Hálózat tesztelése ("Test network") gombra kattintok

Hagyd figyelmenkívül a hibát. Az IPX egy elavult hálózati protokoll, feleslegessé vált a TCP/IP által.

Amikor csatlakozni próbálok a WormNET-re semmi sem történik

A PeerGuardian okozhatja ezt, mert blokkolja a WormNET IP címét. Fontold meg a PeerGuardian átkonfigurálását vagy letiltását.

Amikor csatlakozni próbálok a WormNET-re, a játék lefagy (esetleg hibás színekkel)

A ZoneAlarm (és minden bizonnyal más tűzfalak) okozhatnak ilyen problámát a háttérben felugró ablakukkal, amikor jelzik hogy a számítógép csatlakozni próbál. Állítsd be a ZoneAlart-ot úgy, hogy a Worms Armageddon kapjon hozzáférést az internethez. Ha már itt vagy, valószínűleg azt is engedélyezni szeretnéd, hogy szerverként működhessen a WA, különben ugyanebbe a problémába ütközöl hosztolákor (lásd lentebb).

When I join WormNET, the content of the channel list, player list and the message of the day box never loads

Restarting the game or your computer has been known to fix this.

Senki sem tud csatlakozni a játékomba

Nézz utána a hosztolási útmutatóban.

Nem tudok csatlakozni a barátom játékába

A barátodnak esetleg pár hálózati beállítást kellene eszközölnie - olvasd el az előző kérdést.

When I try to host a game, the game freezes up

Certain Norton security products (and possibly other firewalls) can cause this by producing a pop-up in the background when it detects your computer trying to open a port. Configure your firewall/antivirus product to allow unrestricted access to W:A.

When I try to join games, I keep getting a "Checksum 15" error

This occurs when the game has been improperly updated. Follow the installation tutorial carefully.

When I try to team in, nothing happens

This problem can be caused by a misconfigured device on your network. Your computer is trying to send the team as a packet larger than the maximum transmission unit of a network node between you and the game's host. Normally when this happens, the said node will send back an ICMP packet, and your computer (or another routing device) will reconfigure to fragment the data into smaller segments (see Path MTU discovery). However, if you are using a firewall or router configured to block ICMP messages, auto-reconfiguration will fail, and the packet will be silently dropped, creating a "black hole connection".

To work around this problem, you can:

Vegyes

Egy alternatív megoldás a legtöbb problémára

A legtöbb hardveres/szoftveres/operációs rendszerből fakadó probléma megoldható a WA emulálásával, ha nem zavar a teljesítmény csökkenése.

Támogatás

Ha a problémáidat nem sikerült a GYIK válaszai alapján megoldani, hozz létre egy témát a Team17 Worms Armageddon Támogatás fórumon (Angol). Javasolt elősször a keresőt használni a fórumon, hátha más is rákérdezett már.

Letöltöttem a Worms Armageddont az Internetről anélkül hogy megvásároltam volna. Tudtok segíteni?

Kérlek nézd meg ezt a tanácsadó videót. (Adobe Flash Player szükséges hozzá)

Personal tools